FVD-bestuur doet aangifte tegen Baudet om toegang tot ICT

Samenleving
door anp
donderdag, 26 november 2020 om 1:13
fvd bestuur doet aangifte tegen baudet om toegang tot ict1606350267
Drie bestuursleden van Forum voor Democratie gaan donderdag aangifte doen tegen Thierry Baudet omdat zij geen toegang meer hebben tot de ICT-systemen en social media-accounts van de partij. Dat bevestigt een woordvoerder.
Baudet werd bij de RTL-talkshow Beau met de aangifte geconfronteerd, maar zei daar van niets te weten. Hij erkende wel dat de bestuursleden door zijn toedoen niet meer bij hun e-mail en social media kunnen. Hij wil zo naar eigen zeggen voorkomen dat zij die gebruiken om hem "uit de partij te werken".
De gewezen FVD-leider kreeg ook vragen over een brandbrief waarin senator Nicki Pouw-Verweij het partijbestuur zou hebben gewaarschuwd dat Baudet de laatste tijd geradicaliseerd is. De Telegraaf citeerde woensdagavond uit die brief. Bronnen bij FVD bevestigen het bestaan ervan.
In de brief staat onder meer dat Baudet onlangs bij een bijeenkomst met partijkopstukken complottheorieën over het coronavirus bezigde. Ook zou hij lacherig hebben gedaan over antisemitische en homofobe uitingen in appgroepen door leden van de jongerenbeweging. Die hebben de partij inmiddels in lichterlaaie gezet.
Baudet sprak bij Beau van "malle verwijten". Hij ontkende dat hij er antisemitische of racistische opvattingen op nahoudt.