Paardrijden gevaarlijker dan ectasy

De baas vaan het drugsbeleid in Engeland, professor David Nutt, is gisteravond ontslagen door de regering omdat hij de waarheid vertelde. Die ongewenste waarheid is dat verboden drugs als cannabis, ecstasy en LSD minder gevaarlijk zijn dan drank en tabak.
Er is een storm van protest op gestoken onder andere wetenschappers die verstand hebben van de gevolgen van verslaving. Die weten namelijk dat Nutt gelijk heeft. Drank maakt meer kapot dan we willen toegeven en veel meer dan zogenaamde drugs.
Het gebruik van ecstasy kost bijvoorbeeld dertig mensen in Engeland het leven. Aan paarrijden gaan drie keer meer mensen dood. Toch wordt paarrijden als gezond gezien en ecstasy als een misdrijf.
Hij herhaalde zijn grote zorg over alcohol. Die tot gezondheidsgevolgen leidt, maar die bijvoorbeeld ook maakt dat jonge meisjes worden verkracht omdat ze het niet zo goed meer op een rijtje hebben. Alcohol, zegt Nutt, levert permanent en bijna overal grote gevaren op en dat vinden we best en we jagen op het vrijwel onschuldige ectasy.

 

Bron(nen):   The Independent