Ontroerende foto van militaire groet

In Amerika is grote emotie rond deze foto. Josh Hargis was zeer zwaar gewond geraakt door een zelfmoord-aanslag in Afghanistan. Hij had zich moedig gedragen en kreeg daarom een Purple Heart, een hoge onderscheiding. Hij kreeg die onderscheiding uitgereikt in het ziekenhuis, waar hij verbonden met apparaten en buisjes nog net in leven is. De omstanders gingen er van uit dat Hargis buiten bewustzijn was tijdens de ceremonie. Maar op het juiste moment duwde hij de hand van de dokter weg en bracht helemaal correct de militaire groet tegen de officier die hem de onderscheiding uitreikte.953756-0-20131015175323

4 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. Anna

  Een held , zwaar gewond geraakt ( zoals duizenden anderen ) in een oorlog die niet te winnen valt , van de duivel win je niet . Hoop dat hij financieel gesteund wordt , velen krijgen minder dan een minimum en worden totaal vergeten en aan hun lot overgelaten . Een schande !!

  • DiscuJohn

   Daarom vind ik het Poppies-initiatief in Groot Brittannië ook zo mooi. Dat garandeert altijd budget, aangezien iedereen zich moreel (maar op positieve wijze) geroepen voelt er jaarlijks aan te doneren, zodat veteranen (maar bv ook graven van gevallenen) onderhouden worden.

   (in antwoord op Anna)
 2. grasspriet

  De beste jongen moest eens weten waar oorlogen echt voor dienen. Dat ze niet meer dan kannonvoer zijn in een vies economisch spelletje en de grote spelers zich rotlachen achter schermen waar niemand hen ziet.
  Ik hoop dat hij het redt en idd niet vergeten wordt door diezelfde staat die hem nu zo trots komt huldigen en prijzen maar de praktijk is vaak een stuk minder rooskleurig.

 3. Joost

  Niet om zijn heldendom te bagatelliseren, maar een Purple Heart is een onderscheiding voor militairen die gewond of gedood zijn terwijl ze het Amerikaanse leger dienden. Hier is geen verdere ‘moedigheid’ voor benodigd, afgezien van het reeds in oorlogsgebied aanwezig zijn. John Kerry ontving er zelfs drie tijdens de Vietnamoorlog.

Reacties niet toegestaan