Vermijd de tourist trap

Beatrijs Ritsema schreef enkele jaren geleden een pleidooi voor de toeristische B-bestemming. Reden: op de A-bestemming is het niet te harden, daar zijn veel teveel andere toeristen. Dus doet u er goed aan naar de B-bestemming uit te wijken. 
In Parijs sjokt de toeristische goegemeente van het Louvre naar Beaubourg, over de kades van de Seine, belandt in het Rodin-museum en komt via een omweg uit bij McDonald’s op de Champs-Elysées. Eigenlijk is er niet veel aan en het kost nogal wat, maar gelukkig is er één troost: de stedentrip duurt slechts kort. 
Toen het toerisme minder uit de kluiten was gewassen, kon je nog zeggen: ga tussen Kerst en Pasen, dan is het lekker rustig, maar dat tijdperk ligt allang achter ons. Het vakantieseizoen duurt 12 maanden en echt geen dag minder. 
Beste Beatrijs schreef daarom: ga toch naar Lyon (zie foto). Ook mooie musea, maar dan geen rijen bij de ingang, prachtige stadsgezichten, een minder hondse behandeling van de lokale middenstand (want minder toeristen), lagere prijzen en in plaats van McDonald’s echte restaurants.
Vandaag biedt The Times – in dezelfde geest als hierboven beschreven – 8 vakantiebestemmingen aan als alternatief voor Pompei, Taj Mahal, de piramides en andere platgetreden paden. 
Dit zijn suggesties om bij stil te staan. 
Dat de meeste mensen geen acht slaan op deze adviezen, is een goede reden dit juist wel te doen. Zo bent u op vakantie verzekerd van een weldadige rust.

Bron(nen):   The Times