Geen schikking in zaak Heleen Mees

De Nederlandse econoom en publicist Heleen Mees en Citigroup econoom Willem Buiter zijn niet tot een schikking gekomen. Dat heeft de advocaat van Mees, Ira London, desgevraagd meegedeeld. Donderdag zal Heleen Mees daarom in de rechtbank van New York moeten verschijnen om te horen of de rechter haar mogelijk een straf of geldboete oplegt voor stalking van haar ex-geliefde, Willem Buiter.

De in Nederland geboren Willem Buiter woont net als Mees in New York. Hij diende in juli van dit jaar een aanklacht in tegen Mees, die daarop werd gearresteerd en zat enkele nachten vastzat in de cel op het New Yorkse Rikers Island. Naar verluidt stuurde Mees gedurende ruim een jaar duizenden e-mails en sms-berichten aan Buiter nadat hij medio 2011 plotseling hun verhouding had beëindigd.

De advocaat van Mees liet de rechtbank in augustus weten dat Buiter na de indiening van zijn aanklacht, nog diverse keren contact met Mees heeft gezocht via sociale media.

Of de twee partijen wel een poging hebben gedaan om te schikken, wil London niet zeggen. Over een mogelijke straf voor Mees wil hij evenmin uitspraken doen.

Buiter is van Nederlandse afkomst maar heeft nu de Amerikaanse en Britse nationaliteit.