De halal-hoeren van Hezbollah

Een leger heeft hoeren nodig. Sinds Alexander de Grote is dat duidelijk. Wie wil winnen moet zorgen dat de mannen zich man voelen. Hezbollah wil winnen. Sterker: is er in geslaagd de Israëlisch uit het zuiden van Libanon te jagen en heel Libanon in de greep te houden. En de leiding van Hezbollah zorgt dan ook uitstekend voor haar mannen. Onder meer, maar niet in de laatste plaats, door aan de seksuele verlangens van de troepen tegemoet te komen. Maar hoe dat te doen op zo'n manier dat Allah het goedkeurt? De uitving: het mutaa-huwelijk
Mutaa is een tijdelijk huwelijk dat de man en de vrouw toestaat seks te hebben zonder verdere verplichtingen. Dat 'tijdelijk' kan variëren van een uur tot een jaar. Maar bij mutaa komt een uur meer voor dan een jaar. En om praktische bezwaren nog verder uit te bannen: de man moet moslim zijn, maar de vrouw mag van alles zijn, zelfs joodse. In  theorie moet de vrouw ooit al getrouwd zijn en nu zijn gescheiden of weduwe zijn, de praktijk is soepeler. Alles kan, volgens Hezbollah, wat 'De Partij Van God' betekent.

Het doet denken aan de oplossing die de katholieke kerk heeft voor het probleem dat voor vruchtbaarheidsonderzoek bij mannen sperma nodig is. Hoe daaraan te komen? Masturberen mag niet van God. Met een condoom voortplanting uitsluiten mag ook niet van God. De theologische oplossing is vindingrijk en katholiek: mannen die sperma moeten opvangen van de dokter moeten met hun wettige echtgenote naar bed gaan, daarbij een condoom gebruiken, maar in dat condoom een gaatje prikken. De Islam en de Katholieke kerk hebben veel gemeen.

Voor wie in het onderwerp mataa-huwelijk is geïnteresseerd: het artikel van Foreign Policy bevat nog veel uitleg en details.

 

Bron(nen):   Foreign Policy