Dure scheiding voor de Berlusconi’s

Zijn verkeur voor jonge vrouwen dreigt voor de Italiaanse premier Silvio Bersluconi een dure hobby te worden. Zijn bijna ex-echtgenote Veronica Lario wil voortaan jaarlijks een cheque van 43 miljoen euro incasseren. Dat schrijft de krant Corriere della Sera.
Hoewel dat bedrag voor de politicus niet hoog is, lijkt hij niet op het aanbod in te willen gaan. Berlusconi wil amper een tiende van de som betalen.
De 52-jarige ex-actrice Lario is begin november een gerechtelijke procedure tegen haar man gestart. Zij wil dat Silvio boet voor "zware overtredingen binnen het familierecht", waaronder echtbreuk. Van de jonge vrouwen die de 73-jarige Berlusconi frequenteert, ging dit jaar vooral de inmiddels 18-jarige Noemi Letizia uit Napels over de tong.
Behalve met zijn charme scoort miljardair Berlusconi bij de dames ook met zijn financieel vermogen. De Italiaanse premier ontkent dat hij voor vertier met dames geld betaalt. Maar deze week verscheen een boek van een chique prosituee, waarin deze gedetailleerd uit de doeken doet wat de politicus en zij precies met elkaar hebben gedaan.
Volgens de premier zijn dit allemaal roddels, afkomstig van de socialistische rechters en pers, die uit zijn op beschadiging van zijn imago. Al te krachtig ontkennen doet Silvio niet, want juist dat macho-imago maakt deel uit van zijn succes bij de vrouwen.
Het bureau van de premier wil aan Corriere della Sera niet vertellen hoe het precies zit. "Het is een scheiding die moet worden behandeld met vertrouwelijkheid, zoals dat zou moeten met alle scheidingen."

Bron(nen):   Corriere della Sera  De Morgen