Bijna kwart hoogopgeleiden kiest D66

Samenleving
door anp
zondag, 27 oktober 2013 om 9:53
welingelichtekringen header 1
Als er nu verkiezingen zouden zijn, zou bijna een kwart van de hoogopgeleide kiezers op D66 stemmen. Zo'n 34 procent van de kiezers met een lage opleiding zou op de PVV stemmen. Dat blijkt zondag uit de wekelijkse peiling van Maurice de Hond.
De partij van Alexander Pechtold komt deze week in de peilingen uit op 22 zetels, een meer dan vorige week, en is daarmee de derde partij. Met 31 zetels zou de PVV op dit moment de grootste partij worden. De partij verloor 2 zetels ten opzichte van vorige week. De SP verliest een zetel en komt uit op 23.
Net als D66 stijgt ook de PvdA nog steeds. De partij komt deze week uit op 14 zetels, 24 zetels lager dan het huidige aantal. De VVD klom ook een zetel omhoog en is uitgekomen op 20.
Volgens De Hond hebben kiezers met een lage opleiding veel minder vertrouwen in de politiek dan kiezers met een hoge opleiding. Bijna twee derde deel van de laagopgeleide kiezers scoort daarop een 3 of lager op een schaal van 1 tot 10. Van de hoogopgeleide kiezers is dat 28 procent.