Seks-ongeluk niet vergoed door werkgever

Het heeft 7 jaar geduurd, maar ze zijn eruit: een vrouw die gewond raakte tijdens een vrijpartij, krijgt niets van haar werkgever vergoed. Dat bepaalde het Hooggerechtshof in Australië. De vrouw reisde voor haar werk, had seks in een hotel, en toen viel pardoes de plafondverlichting op haar hoofd. Dus sleepte ze haar werkgever Comcare voor de rechter, een Australische overheidsdienst. Haar werkgever had immers haar hotel geboekt voor de businesstrip, waardoor deze verantwoordelijk was voor de fysieke schade (aan ogen en neus) en het psychische leed dat haar overkwam, volgens de vrouw. Eerder was bepaald dat Comcare wel schade moest vergoeden. Daarna draaide alles om de vraag of het relevant was dat de vrouw seks had ten tijde van het ongeluk. Volgens sommige rechters wel: "Het was geen gewoon ongeluk, zoals iets wat gebeurt tijdens douchen, slapen of eten." Volgens Comcare was het van belang dat de vrouw er niet toe aangezet om seks te hebben. Maar wat dan als ze had zitten kaarten, waartoe ze ook niet zou zijn aangezet?, aldus weer een ander. Kortom, de uitspraak kan in de toekomst gevolgen hebben voor werknemers die op reis iets meemaken. Volgens Australische rechtendeskundigen beperkt de uitspraak de activiteiten van werknemers na werktijd.  

Bron(nen):   Nu  Miami Herald    

4 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. Captain Caveman

  Of er nou sprake was van seks of niet (tenzij de plafondverlichting door de vrijpartij naar beneden viel), het lijkt me toch dat het hotel aansprakelijk is.

 2. utsjaermets

  Hmmm, nu is de vraag die bij mij op komt : lag ze beneden of boven ? Maw, had ze die lamp kunnen zien aan komen of niet ? That’s the question 😉

 3. harrr

  Als ze de lampen van het plafond af batsen dan zou je toch verwachten dat ze meer schade heeft dan alleen oog en neus……..

  • utsjaermets

   Tja, zo’n lamp is ook niet om aan te gaan hangen als Tarzan.

   (in antwoord op harrr)

Reacties niet toegestaan