Branson presenteert zijn ruimteschip SS2

Het leek science fiction, maar is nu realiteit, concludeert El Mundo, naar aanleiding van de presentatie van het langverwachte ruimteschip van Richard Branson en zijn bedrijf Virgin Galactic. Een toeristische ruimtereis is een droom die binnen handbereik is gekomen voor iedere beetje bemiddelde miljonair, a raison van slechts 200.000 dollar.
Bij de presentatie van het ruimteschip SS2 maakte Branson bekend dat er al 300 gegadigden een ticket hebben gekocht. Menige astronaut-in-spe was aanwezig bij de presentatie in de woestijn in Californië waar Virgin Galagtic zijn thuisbasis heeft.
Een prototype van het huidige ruimteschip ondervond grote problemen bij een vlucht in 2004. Maar nu vijf jaar later is de SS2 ready for take-off. Een conventioneel vliegtuig brengt de SS2 – net als eerder met het prototype SS1 – naar een hoogte van ruim 15 kilometer, waarna het ruimteschip los komt van het moederschip en met een snelheid van ruim 4.000 kilometer per uur zelfstandig verder vliegt.
The Times merkt nog op: "Gegevens over de CO2-uitstoot zijn niet vrijgegeven, maar die zullen klimaatactivisten niet vrolijk stemmen."

Bron(nen):   El Mundo  The Times