Bernie maakt nieuwe vrienden

Het gaat lang niet slecht met Bernie Madoff. Hij heeft zijn country club en penthouse moeten verruilen voor een grote gevangenis (6.000 inmates) in een klein zuidelijk stadje, maar hij lijkt zich na een half jaar al goed te hebben aangepast, melden mensen die hem ontmoet hebben. Dat zijn zowel gevangenen, die intussen op vrije voeten zijn als advocaten die hem in de cel verhoren, vanwege de vervolging van familie en medewerkers van Madoff. 
Hij staat op zes uur op en begint om half acht met de werkdag: pannen schoonmaken in de keuken. Hij loopt veel op de buitenplaats en heeft een plek tamelijk hoog in de hierarchie van de gevangenis weten te veroveren. Hij loopt met opgeheven hoofd en laat de kachel niet met zich aanmaken, Handtekeningen geeft hij niet, terwijl veel medegevangen die wel willen, omdat ze misschien geld waard zijn.  Hij speelt schaak en hij damt.
Kenneth Calvin "K.C." White is een zwarte bankrover die Madoff in de gevangenis heeft ontmoet in de laatste weken van zijn eigen straf. Hij heeft een portret van hem getekend, op Madoffs verzoek. Maar Bernie wilde niet worden afgebeeld in zijn gevangenis plunje, dus de tekenaar verzon een net pak.
"Eugenlijk gaat het goed met hem," zegt zijn advocaat. "maar hij lijdt nog wel zeer onder zijn misdaad."

 

Bron(nen):   Wall Street Journal