Vrouwen zijn niet discreet

Een week geleden (zie 2e link) hadden we het hier over een opvallend artikel in The New York Times. Waarin ene Elizabeth Weil uitgebreid beschreef hoe het huwelijk met haar Daniel beslist beter kon. En hoe het stel allerlei gesprekken en cursussen volgden om in die hogere sferen te belanden. 
Vandaag komt Eric Felten in The Wall Street Journal terug op het betreffende stuk en hij wast deze mevrouw Weil eens goed de oren. Zijn artikel begint met een prachtige zin: 'Pity the man whose wife writes a memoir.'
Zijn grootste bezwaar: de behoefte van deze vrouw om de intimiteiten die zij met haar man deelt op straat te gooien. Alle lezers van The New York Times kregen onder ogen hoe Daniel er maar weinig van bakt in bed; hij praat niet tijdens de seks en heeft ook geen oogcontact met zijn bijzonder mooie echtgenote.
Volgens Felten is er een heel legioen aan vrouwen dat staat te popelen hun intieme leven met anderen te delen. Het is in kranten en tijdschriften en op blogs bijna een genre, het 'tell-all stuk waarin eens even uit de doeken wordt gedaan hoe het in iemands slaapkamer toegaat. 
Mannen, zo weet Felten zeker, zouden dit nooit doen, die houden hun mond stijf dicht tegen anderen over wat zich in de slaapkamer afspeelt - daar zijn ze veel te discreet voor.
Het is volgens hem een smakeloze vorm van exhibitionisme waar een aantal vrouwen zich de laatste tijd toe verlagen. En daar zouden ze snel mee moeten ophouden. 
Wil mevrouw Weil echt dat haar huwelijk beter wordt? Felten heeft in dat geval een goede tip: schrijf er dan niet over in The New York Times.

Bron(nen):   The Wall Street Journal  Welingelichte Kringen