Halvering deelnemers: Alpe d’HuZes afgestraft voor gegraai

Het aantal deelnemers aan Alpe d'HuZes is bijna gehalveerd. Dat schrijft het AD. Volgend jaar rijden nog maar 4000 deelnemers mee in het wielerevenment tegen kanker. Dit jaar waren dat er nog 7800. Het imago van het evenement kreeg een grote knauw toen bleek dat de oprichter,  Coen van Veenendaal,  zichzelf bijna 3 ton had toebedeeld van de Alpe d'HuZes-opbrengsten. Dit jaar fietsten 7800 fietsers, verspreid over 2 dagen, nog 29 miljoen euro voor KWF Kankerbestrijding bijeen. De verwachtingen voor volgend jaar zijn ver naar beneden bijgesteld. Alpe d'HuZes-voorzitter Johan van der Waal sluit niet uit dat de editie 2014 op hooguit 10 miljoen euro blijft steken. Gisteravond sloot de officiële inschrijving. Het bestuur denkt dat het evenement vanwege de gedaalde belangstelling terug moet naar 1 dag.  

1 Reactie Doe mee met de discussie →


  1. catchit64

    Gaan de mensen die al dan niet onterecht geld hebben ontvangen dat geld terug storten of blijven ze voor eeuwig en altijd graaiers in de ogen van het publiek?

    Hoe je het ook wendt of keert, wanneer er voor een goed doel geld moet worden opgehaald moeten er kosten worden gemaakt, al was het alleen maar voor de aanschaf van collectebussen. Om problemen als deze te voorkomen zou werkelijk alles moeten plaatsvinden op een zo transparant mogelijke manier, anders zul je altijd problemen kunnen blijven verwachten.

Reacties niet toegestaan