Homoseksuele rugbyspeler? Ja, het kan

Bekende voetballers die openlijk homoseksueel zijn? Kent u ze? Als het al zo moeilijk ligt bij voetbal, laat staan dat ooit een bekende rugbyspeler publiekelijk uit de kast zou durven te komen.
Niet dus. Rugbyspeler Gareth Thomas - een absolute ster - heeft in een 'shock decision' bekendgemaakt dat hij homoseksueel is.
Hij is bedolven onder loftuitingen, zo met The Observer, van activisten voor gelijke rechten van homo's en van allerlei soorten websites, vooral omdat hij naar buiten is getreden met zijn seksuele geaardheid, terwijl hij nog speelt. In het nationaal tea van Wales is Thomas de speler met de meeste interlands op zijn naam.
Thomas vertelde The Daily Mail dat zijn homoseksualiteit een tijdbom was, die hij niet langer kon negeren. "Ik hoop dat ik een verschil kan maken voor anderen in dezelfde situatie, door dit nu hardop te zeggen."
Geruchten over de homoseksualiteit van Thomas deden al meer dan tien jaar de ronde. `Rugby is een enorme machosport en heeft traditioneel een sterk robust-mannelijk heteroseksueel imago," aldus Peter Tatchell, een Britse activist voor homorechten. "Dus het is werkelijk geweldig dat hij het lef heeft eerlijk te zijn." Tatchell sprak de hoop uit dat nu ook andere homoseksuele sporters durven uit te komen voor hun seksuele geaardheid.

Bron(nen):   The Observer