4 voordelen van een scheiding

Samenleving
maandag, 04 november 2013 om 12:02
welingelichtekringen header 1
Hoe vaak lees je geen negatieve berichten over echtscheidingen? De scheiding zelf gaat niet altijd van een leien dakje. Soms lijkt het één en al kommer en kwel, maar er zijn ook pluspunten:
  1. Je wordt weer gelukkiger
    De kans is groot dat het negatieve gevoel, dat je vlak na een scheiding kunt hebben, niet zo blijft. Britse onderzoekers hebben aangetoond dat vrouwen zich vaak veel gelukkiger voelen in de 5 jaar volgend op hun scheiding.
  2. Je wordt gezonder
    Verschillende onderzoeken tonen aan dat een ongelukkig huwelijk met veel conflicten en stress slechter is voor je gezondheid dan om single te zijn. In een slecht huwelijk hebben mensen meer kans op hart- en vaatziekten, kanker, diabetes en depressies.
  3. Je kinderen worden gelukkiger
    Bij elkaar blijven 'voor de kinderen' werkt niet altijd in het voordeel van die kinderen. Kinderen voelen zich vaak beter bij twee gelukkige ouders die apart wonen dan bij ouders die constant ruzie maken.
  4. Je wordt gelukkiger in je volgende huwelijk
    Als je weer verliefd wordt, denk dan niet meteen dat je niet geschikt bent voor het huwelijk. Volgens de Amerikaanse 'Marriage Foundation' eindigt 45% van de eerste huwelijken in een echtscheiding, terwijl dat bij tweede huwelijken 31% is.
Bron(nen): Het Nieuwsblad