Lijken stapelen zich op

In Port-au-Prince hangt in de straten de smerige lucht van lijken. Her en der vrachtwagens waar de lichamen liggen opgestapeld. Er is vuur gemaakt van oude banden waar de kadavers op worden gesmeten. Weg met die lijken, voordat honden ermee in de weer gaan of kinderen ermee in aanraking komen.
Over het aantal doden is eigenlijk helemaal niets bekend. Duizenden? Tienduizenden? Honderdduizend? Een fotograaf van Time zag op een plek zoveel lijken op straat liggen dat het verkeer er niet meer doorkwam.
Afgemeten aan de omvang van de ramp, zijn de mensen nog redelijk kalm. De meesten hebben geen electriciteit, water, telefoon en olie. Toch is her en der het opruimen begonnen. Doden worden opgeborgen en naar laatste levenden wordt nog gezocht. 
Menigeen probeert per auto de stad te verlaten, op de vlucht voor ellende en mogelijke ziektes. Ook zijn mensen bang voor een tsumani die eraan zou komen - dat gerucht gaat verbazend snel door de stad. Er zijn er die vertrekken omdat ze werkelijk helemaal niets achterlaten. Alles kapot en verdwenen.
De tweede link voert naar de fotogallerij van Time.

Bron(nen):   Time  foto's Time