Luxe cruises doen Haïti aan

Zo'n 60 mijl van de aardbevingszone op Haïti liggen de luxe cruiseschepen die in het Caribisch gebied mooie stranden aandoen. Het gaat om luxe privéstranden op Haïti waar de passagiers kunnen jet skien, parasailen en intussen gewoon hun rum cola’s drinken.
De reusachtige schepen zijn eigen dom van Royal Caribbean International en de noordkust van Haïti is een vaste pleisterplaats. Vrijdag nog kwam de Navigator of the Sea aanmeren met 3.100 mensen aan boord.
De oudjes op het schip hoeven niet bang te zijn dat hen iets overkomt; de stranden worden bewaakt door gewapende agenten die ervoor zorgen dat de scheidslijn tussen de rijke toeristen en de berooide lokale bevolking intact blijft.
Naar het schijnt is onder de reizigers wel enige discussie ontstaan of deze reizen gewoon doorgang moeten vinden "I just can't see myself sunning on the beach, playing in the water, eating a barbecue, and enjoying a cocktail while there are tens of thousands of dead people being piled up on the streets,” aldus een passagier op het Cruise internet forum.
Anderen vinden dat de vakantie vooral gewoon door moet gaan. Intussen zorgt de cruisemaatschappij ervoor dat de hekken rondom het resort zo hoog zijn, dat niemand de overvloedige hoeveelheid eten en drinken kan komen stelen.

Bron(nen):   The Guardian