Verdwijnt van de Chinese menukaart: honden en katten

Honden smaken vooral goed in combinatie met schildpad of slang. Katten worden veel minder gegeten. Veel Chinezen denken dat de katten na hun dood terugkeren om je 's nachts bang te maken. Maar in die delen van China waar kat wel populair is gaat het vaak om het gerecht “Dragon and Tiger Fighting”, een zeer pittige stoofschotel met poes en slang.
Maar de Chinese wet gaat een eind maken aan het eten van katten en honden. Iedereen die wordt betrapt op het eten daarvan krijgt, volgens de Times, een boete van 5.000 yuan, dat is € 350 en een gevangenisstraf van 15 dagen.
De wet ligt nu bij het parlement en zal, volgens de staatsmedia, in april van kracht worden.
Veel Chinezen zullen vooral de honden missen op het menu. Niet alleen omdat het smakelijk voedsel is, mar ook omdat het eten van honden krachten in de mens losmaakt. Je wordt er bijvoorbeeld warm van. vandaar dat het eten van hond vooral populair is in de koudere streken van China.
In de Cool Old Lady Dog Meat Restaurant in wordt hond heel vak gegeten. "Als je een hond kookt, wordt het vlees heel zacht. We serveren het met een saus van koriander, uien, pinda's en sesam/ Een maaltijd kost 38 yuan, € 2,66."

Bron(nen):   The Times