Engeland’s geheimste geheimen

Wat de golfbalachtige bollen op de foto hiernaast precies zijn weten wij ook niet. Er zijn maar weinig mensen die precies weten waar ze voor dienen, want dit is een van de geheime locaties van de Britse regering. Het stuk grond is dan wel van de Britten, de bollen zijn eigendom van de Amerikaanse luchtmacht.
Naar verluidt worden ze gebruikt om alle internationale telecommunicatie, telefoonverbindingen, faxen, emails te monitoren, registreren en waar nodig mee te luisteren. Gevoelige informatie die deze bollen oppikken wordt direct doorgestuurd naar geheime diensten en andere overheidsinstellingen. Ooit zullen de bollen onderdeel kunnen worden van een verdedigingssysteem tegen raketaanvallen. Dat zei althans de Britse regering in 2007. 
New Scientist heeft een leuke serie met foto's van allerlei geheime faciliteiten van de Britse overheid.  Naast dit soort geheime locaties zijn er ook de plekken te zien waar de eerste computers werden gebruikt om geheime boodschappen tijdens WOII te ontcijferen, en een bunker waar de regering zich schuil zou moeten houden in het geval van een buitenlandse invasie.

Bron(nen):   NewScientist