Plastische chirurgie in Zuid-Korea: hoe een lelijk eendje, een zwaan kan worden

Je kunt zeggen wat je wil over plastische chirurgie, maar de Zuid-Koreanen op de foto’s hieronder zijn er behoorlijk van opgeknapt. Zuid-Korea is het land met de meeste plastisch chirurgische ingrepen per hoofd van de bevolking ter wereld. 20 procent van de vrouwen is er onder het mes geweest. Vooral de oogleden en neus zijn het slachtoffer. Maar eerder kwam al in het nieuws, dat de permanente glimlach steeds vaker voorkomt. Die is natuurlijk wat minder geslaagd.

Bron(nen):   Flabber      

5 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. Cornelis Berend

  Plastische chirurgie zit niet in de genen… Zo startte en won een vader een proces tegen zijn vrouw, omdat die hem lelijke kinderen gaf. Nou ja, ‘t was waarschijnlijk een hoax, maar het idee…

  Misschien wordt het een soort credit crisis. Zoals de banken nieuwe producten verzonnen om winst te maken met het heen en weer schuiven van hypotheken die toch niet afbetaald kunnen worden, zo wordt een bevolking steeds maar lelijker omdat het toch wordt weggepoetst… ‘t Zal wat zijn als het stopt, ‘a plastic crisis’, dan wil niemand het nog met iemand doen.

  • Kopje thee

   Ja, ik ken zo’n geval. Vriendin heeft neus laten corrigeren, ontmoette haar man maar hield de schijn op, nu heeft het zoontje plots een haakneus: waar komt die nou vandaan?
   Overigens: de geportretteerden zijn na de operaties ook nog eens een keer flink gefotoshopt.

   (in antwoord op Cornelis Berend)
 2. zo_maar

  Volgens mij hebben ze maar één model ‘after’. Erg eng.

 3. Dead Silence

  Ik zie dat de standaard de Japanse vrouw is. En wel maar 1 variant.

 4. utsjaermets

  vreselijk vind ik het. Niet dat deze mensen geen recht hebben om met hun lichaam te doen wat ze willen maar vanwege de druk die erachter zit (althans dat denk ik). Het is de consumptieve tendens die me een beetje zorgen maakt.
  Ik zie nl voornamelijk doodnormale gezichten waar niets mis mee is/was. En dan die media die met hun reacties bevestigen dat ‘ze inderdaad lelijk waren’.
  Alleen jammer als over een tijdje weer een andere ‘lijn’ schijnbaar het ideaal is, ben je alweer ‘lelijk’ volgens de dan geldende definitie…

Reacties niet toegestaan