‘Ik ben blij dat een computer jouw auto bestuurt’

Het is een beetje griezelig dat onze auto's blijkbaar draaien op software. Software doet immers denken aan Windows, en dat doet weer denken aan bugs. En dankzij Toyota weten we nu dat auto's inderdaad bugs hebben.
Software heeft inderdaad per definitie bugs, schrijft Slate. Een nieuwe versie van Windows mag van Microsoft worden gelanceerd zodra er minder dan 500 fouten in zitten.
Maar chauffeurs maken ook een hoop fouten. We zijn afgeleid, of dronken of slaperig. We rijden te hard of te zacht, we krijgen meer informatie dan we aan kunnen of we hebben en dode hoek. Uit iedere studie blijkt dat menselijke fouten veruit de belangrijkste oorzaak van verkeersongelukken zijn.
En die zogenaamd griezelige software maakt veel van onze fouten goed, door automatische cruise control, door radars die botsingen vermijden, door stabiliteit controle. Dankzij de computers mogen wij meer fouten maken, schrijft de commentator van Slate. "Ik vind het een griezelig idee dat mijn auto wordt beheerst door computers, maar ik ben blij dat een computer de jouwe bestuurt."

Bron(nen):   Slate