Vluchtkerkgroep niet tevreden met nieuwe behuizing. Ze eisen iets beters

Sinds maanden zit Amsterdam in zijn maag met een groep uitgeprocedeerde vluchtelingen, die bekend werden onder de naam  Vluchtkerkgroep, omdat hun eerste onderdag een kerk was. Met name burgemeester Van der Laan heeft zich ingespannen om onderdak voor de groep te vinden. Maar de groep heeft 'nee' gezegd tegen het betrekken van de voormalige gevangenis aan de Havenstraat, dat heeft een woordvoerder van de groep tegen AT5 gezegd. De rondleiding door de voormalige gevangenis aan de Havenstraat heeft hen niet kunnen overtuigen. Vele vluchtelingen twijfelden al over de verhuizing, ze voelen zich niet prettig bij het idee om in een voormalig detentiecentrum te verblijven. Vanochtend mochten ze de voormalig gevangenis bekijken en ze hebben negatief beslist. De ex-gevangenis lijkt teveel op een gevangenis. Een deel van de vluchtelingen heeft slechte herinneringen en ervaringen met gevangenissen en dus willen ze niet. 'We realiseren dat dit een goed aanbod is, met alle goede bedoelingen. Maar velen van ons hebben vastgezeten, familieleden van sommigen zijn in gevangenissen vermoord', zei een woordvoerder tegen AT5 Ze mogen nu nog tot 5 december in het kantoorpand aan de Weteringschans blijven. De burgermeester heeft al aangegeven dat het na dit aanbod wat Amsterdam betreft, genoeg is geweest. Nieuwe kraakacties zullen dan harder en sneller worden aangepakt.

Bron(nen):   AT5      

4 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. bierneus

  Meneer Driehuis, ze schijnen uitgeprocedeerd te zijn. Dat betekent dat een Nederlandse rechter, na ellenlange processen, heeft besloten dat ze niet in aanmerking komen voor een vluchtelingenstatus. Waarom blijft u ze dan stug vluchteling noemen? U respecteert een rechterlijke uitspraak niet? Niet fraai…

 2. kletsmajoor

  Hè hè, geboren toegever van der Laan lijkt eindelijk door te krijgen dat toegeven aan veeleisende types alleen maar tot nog meer eisen leidt.

 3. Anna

  Amstel hotel ? Tja als uitgeprocedeerden dus illegalen , hebben ze het lef en de arrogantie (( dankzij de door ons betaalde advocaten )) om eisen stellen . In de wijk waar ik woon hebben ze een 2 kamer flatje ontruimd , al zijn bezittingen op straat gezet , van een man , werkloos geworden na 24 jaar hard werken , die de kosten niet meer kon betalen , hij , uiteraard Nederlander , zit nu in de tijdelijke opvang . Nederland op zijn best , wat een walgelijk land is dit geworden .

  • marianne martens

   je hebt gelijk Nederland heeft zich tot een walgelijk land ontwikkeld.We stellen als burger geen ” fluit” meer voor.Ongelijk over de mensen die zijn gevlucht uit landen waar de meeste mensen kinderen en anderen hebben zien doodschieten, verhongeren en sterven zonder iets en zonder aandeel hierin. Dat is geen feest en het gebeurt ook niet uit luxe. Mensen in een logement/ gevangenis stoppen waar de meesten zeer gewelddadige zaken hebben gezien, Tja, dat roept net zoals bij een Nederlander herbelevingen op die tot grote hoge angsten gaan. Schrijnend is ook de Nederlander die zijn huis is uitgezet. Ook hier zijn banken, woningcoöperaties,wetshandhavers degenen die dit soort procedures in gang zetten. Geen fijn volk, waardoor nu ooit hardwerkenden de klos zijn geworden en armoede kennen. Het is een buitengewoon nare, ziekelijke tijd met veel virtuele werkelijkheden als een koude soep in elkaar gedraaid. Ongewoon is ook de kilheid en de hardheid en geen mededogen hierin.

   (in antwoord op Anna)

Reacties niet toegestaan