Engeland wordt wél steeds onveiliger…

Net als in ons land beweert in Engeland de regering dat het steeds veiliger wordt op straat. En net als hier gaan dat lijnrecht in tegen het gevoel van de burgers. Maar anders dan in ons land is er in Engeland een onafhankelijke parlementaire onderzoekscommissie die heeft uitgezocht hoe het werkelijk zit. 
Die is in de cijfers van de politie gedoken en constateert een feit dat Engeland schokt: sinds Labour in 1998 aan de macht kwam is de onveiligheid niet gedaald, maar met 48 procent gestegen. Het aantal geweldsmisdrijven ging omhoog van 618.417 in 1998 tot 887.942 in 2009.
Dat geweldige verschil tussen de claims van overheid en politie en de feiten ligt in de wijze waarop statistieken worden geïnterpreteerd. Politie en overheid hebben de laatste tien jaar wat gesleuteld aan definities en wijze van registratie en zie: op straat is het veel veiliger geworden.
In Engeland is een zucht van verlichting geslaakt: niet het hele land blijkt gek, omdat het denkt dat de onveiligheid is toegenomen, de regering deugt niet omdat die tegendeel beweert.
Hoe zou dat in Nederland zijn?

 

Bron(nen):   The Daily Telegraph