Wordt zout verboden?

In New York is met ontzetting gereageerd op het plan om zoutgebruik in restaurants te verbieden. Koks en eigenaars van restaurants zien met angst en beven een nieuwe wet (in de staat New York) tegemoet waarin een verbod wordt afgekondigd nog langer zout in de keuken van openbare gelegenheden te gebruiken. Reden: de gezondheid van de consument.
Letterlijk luidt het nieuwe verbod: "No owner or operator of a restaurant in this state shall use salt in any form in the preparation of any food for consumption by customers of such restaurant, including food prepared to be consumed on the premises of such restaurant or off of such premises." 
Restaurants die denken de nieuwe regel te kunnen ontwijken, wordt een boete van 1.000 dollar per overtreding in het vooruitzicht gesteld.
Inmiddels hebben een stel restauranteigeneigenaren en ongeruste consumenten de handen ineen geslagen. Onder de naam 'My Food My Choice' trekken ze ten strijde tegen zoveel bedilzucht. De nieuwe wet noemen ze 'absurd' en ze menen dat iedereen het beste over zijn eigen gezondheid en menu kan beslissen.

Bron(nen):   MyFox