De Jonge: heel weinig ruimte voor versoepelingen

Minister Hugo de Jonge van Volksgezondheid ziet heel weinig ruimte om de huidige lockdown te versoepelen. Dat zei hij maandag na overleg met de burgemeesters in het Veiligheidsberaad.

"Als je gewoon eerlijk bent over het epidemiologisch beeld dan is daar gewoon heel weinig ruimte om een stap te zetten", aldus de bewindsman. Er komt een derde golf aan en "en dat betekent dat je heel behoedzaam moet zijn" met de eerste stappen die je kunt zetten.

Het kabinet maakt dinsdag op een persconferentie met premier Mark Rutte en minister De Jonge bekend welke versoepelingen er komen. De Jonge wil eigenlijk ook niet van versoepelingen spreken. Daar is "heel weinig aanleiding" voor.

Maatregelen verlengd

Het lijkt erop dat veel maatregelen van de huidige lockdown zullen worden verlengd. Eerder is al wel naar buiten gekomen dat het kabinet eraan denkt om de avondklok te beëindigen. Ook zou er gedacht worden om meer winkels open te stellen voor het afhalen van bestellingen.

Minister Arie Slob van Onderwijs maakte zondag al bekend dat de basisscholen en de kinderdagverblijven volgende week weer open mogen gaan.