Sta als een man

Michelle Rabil van Salon is er opgewonden over. Dingen waarmee vrouwen staande kunnen plassen. In een derde wereldtoilet, dat bestaan uit een gat in de grond, in smerige toiletten thuis, of waar geen toilet is, "Ze zijn er in verschillende soorten en maten en met verschillende vreselijke namen. Zoals Urinelle, een simpele trechter van dun papier. De She-nis, die er uit ziet als een vergulde penis. (Leg dat maar eens uit bij de veiligheidscontrole op een vliegtuig). Er is de WhizBiz en de GoGirl, beide gemaakt van silicone en beide uiteraard roze."
Het gaat om een oprukkend verschijnsel: hulpmiddelen om het vrouwen mogelijk te maken staande te plassen. 'Standing like a man'.
Maar dingen die voor hergebruik zijn bedoeld zijn vreselijk, er moet stromend water in de buurt zijn en anders loop je rond met een urine doordrenkt ding.
Rabil nam de eerste proef op een toilet in een vliegtuig. Toiletten in vliegtuigen zijn - denkt zij - bijna net zo smerig als vuilnisbelten in Derde Wereldlanden. En sinds die eerste proef is ze verkocht: het werkt.
"In Griekenland heb ik zelfs een keer mijn naam geschreven in wit zand."
Rabil gebruikt de Urinelle. Voor € 2,92 per 7 te koop op het web (link 2).

 

Bron(nen):   Salon