Pater in de weer met misdienaar: nu live te zien in Brazilië (en hier)

De 82-jarige Braziliaanse monsieneur Luiz Marques Barbosa die hier op de foto staat kunt u onder link 2 in een video zien, maar dan zonder broek of pij: onder een kruisbeeld heeft hij seks met een 19-jarige  misdienaar. 
De video begint buitengewoon vaag, maar uiteindelijk vangt de camera de liggende pater, die ook lijkt te ontdekken dat hij wordt gefilmd in wat in zijn kringen vermoedelijk statu flagrante heet. En we weten allemaal wel zo'n beetje wat we ons bij de verhalen over die paters moeten voorstellen, maat het zien is toch weer wat anders. Treuriger vooral.
Het filmpje is in Brazilië op de televisie uitgezonden en was daar een grote hit. In Brazilie is de kerk van grote betekenis en daar is de televisie uitzending dan ook ingeslagen als een bom. In de uitzedning getuigden ook een aantal andere misdienaars dat ze waren verkracht door de monseigneur.
De Huffington Post bericht over een interview dat gemaakt werd met de pater voor het filmpje werd uitgezonden.
Dat ging als volgt:
Heeft u wel eens gezondigd?
Barbosa: "Wie niet?"
Had dat te doen met pedofilie?
Batbosa "Het is eerder een probleem met homoseksualiteit dan met pedofilie."
Toen hem op de man af werd gevraagd of hij jongens had misbruikt zei hij dat hij op zo'n vraag alleen antwoord wilde geven in 'de biechtstoel'.

De pater en twee collega's van hem zijn geschorst. Maar na de VS (zes jaar geleden) Ierland (vorig jaar), Duitsland, Nederland en Oostenrijk (de laatste maanden) is nu ook Brazilië begonnen aan de ontdekkingstocht over de mores in het rijke roomse leven.

Bron(nen):   Associated Press  Video  The Huffinton Post