Onze mietjes gaan de hele wereld over

De Hollandse homo heeft het weer gedaan. Of eigenlijk een generaal op leeftijd, Gen Sheenan, die beweerde dat onze 'open homosexuality' ervoor heeft gezorgd dat we faalden in Srebrenica. 
Ja het is lang niet pluis wat die oude ijzervreter eruit heeft gekraamd, maar intussen wordt het wel eindeloos herhaald en is Nederland weer eens gidsland - ditmaal tegen wil en dank. 
In The Daily Telegraph staat het artikel over deze kwestie op de eerste plaats in de lijst most viewed today, blijkbaar lusten die Engelsen er wel pap van. Ook elders, in The Guardian, Global Voices, The Times, Foreign Policy, Sky News, Free Republic en waar al niet wordt in geuren en kleuren verteld hoe de generaal zich in de materie verslikte. En hoe homo's vrij rondlopen in het Nederlandse leger. 
Het moet gezegd dat op meerdere plaatsen woordvoerders van ons ministerie van Buitenlandse Zaken hun zegje doen en zich daarbij verweren als leeuwen. Ze zeggen dat Sheehan er helemaal, maar dan ook helemaal naast zit. 
Nee, niemand mag denken dat homo's er schuld aan hebben dat 8.000 moslims bij de massaslachting in Srebrenica om het leven kwamen, de grootste moordpartij op Europees grondgebied sinds de Tweede Wereldoorlog. 
Eigenlijk wel fijn dat die generaal zich zo verslikte. Hoeven de Nederlandse voorlichters tenminste niet uit te leggen dat de hetero's in het vaderlandse leger ook geen poot (sorry voor de woordspeling) uitstaken toen de slachtpartij plaatsvond. En kort daarop door de Nederlandse kroonprins uitvoerig werden geprezen voor hun heldhaftige optreden in den vreemde.

Bron(nen):   The Daily Telegraph