Hoe het gaat met Elisabeth Fritzl

In 2008 kwam Elisabeth Fritz letterlijk boven de grond. 24 jaar was ze door haar vader als een slavin gevangen gehouden. Zeven kinderen baarde ze van hem. Drie werden 'boven' opgevoed, door haar moeder (die van niets schijnt te hebben geweten) één stierf, de andere drie groeiden op in de kelder. Elisabeth is sinds haar bevrijding grondig afgesloten van de media. Ze leeft in dorp X en wordt daar bewaakt door bewakers, door camera's en door de weinige inwoners van X, die Elisabeth in hun hart hebben gesloten en paparazzi het dorp uit jagen. De enige foto (zie afbeelding) is dan ook van vooir haar gevangenschap.
Toch heeft The Independent een aardig portret bij elkaar gesprokkeld, waarvan niet helemaal duidelijk is wat alle bronnen zijn.
Elisabeth (42) leidt een opmerkelijk normaal leven. Ze houdt van winkelen, draagt graag spijkerbroeken met glitters, heeft haar rijbewijs gehaald ,heeft vrede gesloten met haar moeder, die ministens een in de week komt, en herstelt langzaam aan het contact met de kinderen die 'boven' opgroeide.
Bovendien is er een liefde in haar leven gekomen: ze heeft een relatie met een (veel jongere) bewaker van het bedrijf die haar veiligheid moet garanderen.
Voor meer verhalen, ook over Fritzl zelf, volg de link.


 

Bron(nen):   The Independent