Samenscholingsverbod wordt met carnaval streng gehandhaafd

Samenleving
door anp
donderdag, 11 februari 2021 om 13:54
samenscholingsverbod wordt met carnaval streng gehandhaafd1613048409
Mensen die met carnaval in groepjes de straat op gaan, worden beboet. Ze overtreden daarmee het samenscholingsverbod. Op deze overtreding wordt streng gehandhaafd. Dat zei burgemeester Jos Hessels van de Limburgse gemeente Echt-Susteren, tevens voorzitter van de Bond van Carnavalsverenigingen in Limburg, donderdag. Hessels heeft als burgemeester geregeld overleg met de Veiligheidsregio en weet dat straatfeesten niet gedoogd zullen worden.
"Veel mensen denken dat ze met een groepje de straat op mogen zolang ze maar 1,5 meter afstand houden", legt Hessels uit. "Dat er ook een samenscholingsverbod bestaat, is veel minder bekend. Alleen afstand houden is niet genoeg. Groepen groter dan twee mensen mag gewoon niet, daarop wordt gehandhaafd."
Hessels verwacht overigens niet dat veel mensen tijdens carnaval de straat opgaan, bijvoorbeeld als 'zaate hermenie' om samen muziek te maken. "Corona heeft hier hard toegeslagen, in de Peel, maar ook in Zuid-Limburg. Zoveel mensen zijn geconfronteerd met zware ziekten en overlijdens. Iedereen weet dat je hiermee geen grappen moet maken."