Waarom mannen-vriendschappen anders zijn (geen tranen!)

Vrouwen delen, huilen en praten. Mannen doen.
Het is misschien niet onlogisch dat The Wall Street Journal een gewichtig artikel heeft over mannenvriendschappen. Het is tenslotte het clubblad van de old boys. Mannen hebben vrienden waarmee ze dingen doen. Sport, of voetbal, of rafting. Maar zeg nou niet dat mannenvriendschappen daarmee inferieur zijn aan vrouwenvriendschappen, schrijft de WSJ. Mannen delen weliswaar amper emoties, maar vriendschappen zijn toch erg belangrijk voor hen.
De schrijver van het verhaal vertelt dat hij al 18 jaar met dezelfde mannen op donderdag poker speelt. En waar ze over praten is over poker. "Ik weet zelfs niet zeker hoe hun kinderen heten." Deskundige dr. Greif vindt dat normaal. "Als mannen in de pokerclub elkaar vertellen dat hun vrouw is weggelopen is er een goede kans dat de reactie is: 'Erg voor je. Wie gaat nu delen?'"
Mannen zoeken na hun veertigste ook vaak de vrienden op die ze kennen van vroeger, blijkt uit onderzoek. Ze zoeken de stabiliteit van hun jonge jaren. En internet speelt daarbij een positieve rol: het maakt het gemakkelijker verloren vrienden terug te vinden en het maakt het simpeler vriendschappen over grote geografische afstanden in stand te houden.
"Mijn vrienden zijn heel belangrijk voor me," zegt een financiële expert. "Maar niet om mijn zorgen mee te delen. Die deel ik met mijn vrouw. Mijn vrienden zijn voor leuke dingen."

Bron(nen):   The Wall Street Journal