Typisch Duits

Wat de Duitsers in 1940 niet wilde lukken, de Slag om Engeland winnen, is 70 jaar na dato alsnog tot een goed einde gebracht. Was eerder de Lufwaffe niet bij machte de Royal Air Force te verslaan, gisteren kwam Louis van Gaal met zijn Duitse troepen naar Manchester en keerde met de zege op zak huiswaarts.
De generaal van Manchester United, Sir Alex Ferguson, toonde zich opnieuw een slecht verliezer door de oorzaak van de nederlaag bij anderen te zoeken. Wie zoekt vindt altijd iets en in dit geval betrof het de Duitse speler (Franck Ribéry) die bij de scheidsrechter had aangedrongen op het wegsturen van een Rafael Da Silva die een overtreding had begaan. De scheidsrechter trok inderdaad een rode kaart, Manchester kon verder voetballen met 10 man en verloor.
Ferguson over deze handelwijze: "Typical Germans.”
In relatief korte tijd zag Manchester United een comfortabele voorsprong van 3 - 0 wegsmelten en na 90 minuten voetbal was het pleit beslecht. Dat de Duitse stoottroepen hierbij een succesvol beroep hadden gedaan op een 3-tal NSB'ers (Van Gaal, Van Bommel, Robben) hoeft niet perse te betekenen dat Nederland zich met dit treffen populair heeft gemaakt. 
Daarom een reisadvies voor Nederlanders die op het punt staan voor hun plezier naar Midden-Engeland af te reizen: kies voor Norfolk, Suffolk of Surrey - is wel zo veilig.

Bron(nen):   The Times