5 dingen die de ober u niet zal vertellen

1. Bestel geen rauwe vis op maandag. De meeste vissers varen op zondag niet uit, waardoor de vis op maandag niet vers is, wat de ober daarover ook vertelt. En bij het eten van rauwe vis is het prettig te weten dat de vis pas dood is.
2. Bedenk je nog even voor je een schijfje citroen of ander fruit vraagt in je drinken. Want je ziet het voor je: die citroen die de hele dag steeds een beetje kleiner wordt, omdat er steeds plakjes af worden geneden. Iedereen zit er aan, dus bacterievrij zal hij niet zijn.
3. Ga niet naar een restaurant kort voor het dicht gaat. Ze zeggen dat u nog welkom bent, maar een feest kan het niet worden als iedereen naar huis wil.
4. Ja, het klopt wat ze zeggen over de gratis nootjes. Ze zijn gratis, dus je moet er misschien niet over zeuren, maar uiteraard gaan de restjes terug in de grote pot, dag na dag. En aangezien je niet weet of degenen die voor jou de pinda aanraakte zijn handen wast na een wc-bezoek, kun je behoorlijk smerige nootjes eten, in een restaurant. Als je trek heb: bestel gewoon iets van de kaart, olijven of zo.
5. Restaurants herkennen u. Steeds meer restaurants hebben in hun boekingssysteem een ruimte voor aantekeningen. Zo kan de ober u naar uw favoriete tafeltje brengen. Maar hij weet ook dat u de vorige keer teveel dronk en toen stennis trapte.

Bron(nen):   The Huffington Post