Boerka, de soap

Er zijn in Frankrijk slechts 2.000 vrouwen die een boerka dragen, maar dat is geen reden om niet op het allerhoogste niveau plannen te maken en wetten voor te bereiden die een einde moeten maken aan deze misstand, zelfs als dat gepaard gaat met de nodige tegenslag.
Inmiddels zijn de Fransen daarbij in de hogere regionen van de humor beland.
Deze week stond ene Lies Hebbadj voor de rechter in Nantes. Hebbadj is een eerzaam burger die hard werkt in zijn halal slagerij. Hij moest voorkomen, omdat hij betrapt was op veelwijverij. Zijn (in Frankrijk geboren) vrouw was bekeurd daar ze met een nikaab achter het stuur zat, naar het oordeel van de politie een gevaarlijke toestand, en zo kwamen de dienders op het spoor van de goddeloze praktijken in huize-Hebbadj.
De Franse minister van Binnenlandse zaken, Brice Hortefeux, had daarop gevraagd of de in Algerije geboren slager zijn Franse nationaliteit - verkregen in 1999 - kon worden afgepakt, omdat hij met 4 vrouwen onder 1 dak woonde, en zo overigens maandelijks ook nog eens een heel behoorlijke kinderbijslag opstreek.
Het was de slager zelf die voor de rechter de verdediging voerde en dat schijnt hij met erg veel talent te hebben gedaan. Zijn belangrijkste troef: ik ben slechts met 1 van de 4 vrouwen getrouwd en de rest woont er bij in. Noem ze desnoods maitresses en Hebbadj begreep niet waarom daarover zoveel onbegrip kon bestaan. Want de Fransman en zijn buitenechtelijke vriendin, dat was toch een bekend fenomeen...
Hier stond het gezag lelijk in zijn hemd en sindsdien zijn in de media grappen niet van de lucht. En tot de rechterlijke uitspraak daar is, blijft mevrouw Hebbadj gewoon rondrijden in de dure Range Rover van haar man, met nikaab.

Bron(nen):   The Times