Stel, je bent een Griek…

Steeds opnieuw zien we protesterende Grieken door de straten van Athene gaan, duidelijk niet gediend van de regeringsplannen om de broekriem eens stevig aan te halen.
Bij het zien van deze beelden kunt u natuurlijk denken: stel je niet aan, julle hebben ons geld opgemaakt, zorg nu ook maar dat je het weer terugbetaalt. Onder psychologen geldt deze reflex als 'de primaire reactie' en als u uw best doet, kunt u beslist ook iets redelijker uit de hoek komen
Der Spiegel heeft vandaag iets aardigs gedaan. Het blad vroeg zich af: stel de draconische bezuinigingen die de Grieken op hun bord kregen zouden in Duitsland worden doorgevoerd, wat zou er dan veranderen in het leven van de gemiddelde Duitser?
Interessante exercitie! Een AOW'er ziet zijn uitkering van 1.200 euro terugvallen naar 1.080. Het salaris van een lerares van 35 was 3.355 euro en is nu nog 3.020. Dat werk.
Na lezing van dit stuk is het nog maar een kleine stap om een (demonstratie)bord voor je kop te houden en de straat op te gaan.

Bron(nen):   Der Spiegel