De kunst van het grillen

Bij Welingelichte Kringen is vorige week de grill weer te voorschijn gehaald. Het seizoen van de geroosterde eetwaren is gelukkig weer begonnen, maar dat wil niet zeggen dat we dol zijn op zwartgeblakerd vlees en andere aangebrande zaken. Goed grillen is een kunst en daarom zijn we alert op degene die in deze over bijzondere gaven beschikt.
Vandaag komt in Die Zeit de rondborstige Silvia Zapp aan het woord, de enige vrouw van het Duitse Grillweltmeister-Team. 
De Duitse keuken kan bij ons een potje breken, het eten is eerlijk en smaakvol, al mogen de porties Weißwurst heus wel iets kleiner en vinden we het ook niet erg daar een glas bier bij geserveerd te krijgen dat je met 1 hand kunt optillen. Is wel zo praktisch…
Maar terzake. Frau Zapp vertelt ons of we op kolen, gas of elektra moeten werken, of de deksel op de grill moet of niet, of je folie moet gebruiken, hoezeer vis een voorzichtige behandeling verdient, enzovoorts. 
Het stuk is niet lang, maar er staat veel (w)etenswaardigs in.

Bron(nen):   Die Zeit