‘Het was leuk om 3 vriendinnen te hebben’

De Formule 1 racerij had in de jaren 70 en 80 veel glamour en menig renner leidde het bestaan van een playboy. Der Spiegel brengt over dit onderwerp vandaag een verhaal en biedt ook een uitstekende foto-collectie die de goede oude tijden in herinnering roepen.
Tegenwoordig zijn coureurs echte topsporters geworden die dagelijks urenlang in het krachthonk zitten om een ijzeren conditie te kweken, maar dat was 40 jaar geleden heel anders. Feestend en drinkend gingen de renners door het leven en het waren soms halve filmsterren, denk aan James Hunt (foto), Keke Rosberg, Gilles Villeneuve, Mario Andretti, Nigel Mansell en Ayrton Senna, misschien wel de grootste legende tot hij op 34-jarige leeftijd op het circuit van Imola crashte.
Nu is de coureur onderdeel van een reusachtig team, destijds waren het meer zonderlinge eenlingen die grote kans liepen dat ze in een onoverzichtelijke bocht plotseling oog in oog met de dood stonden. En wie weet zorgde dat laatste aspect er ook voor dat het leven op een gulzige manier werd verslonden met veel drank en veel vrouwen. 
Nogmaals: mooie foto's achter de link over een vervlogen tijdperk.

Bron(nen):   Der Spiegel