Aanslag op boerka-vrouw

Frankrijk heeft het eerste echte boerka-incident achter de rug. In een kleding- en schoenenzaak trok een 60-jarige advocate bij een moslima de boerka van het gezicht. 
De gebeurtenis speelde zich zaterdag af in een winkel in Trignac, vlakbij Nantes. De vrouw zou onaangename opmerkingen hebben gemaakt tegen de boerka-vrouw - ze vergeleek haar met een monster en verwees daarbij naar een populaire tv-serie - en dat leidde vervolgens tot een handgemeen. 
Op enig moment kreeg de advocate de boerka te pakken en trok die van het hoofd van de draagster. Aan de vechtpartij die volgde, deed ook de dochter van de advocate mee. Tenslotte wisten de eigenaar van de winkel en de echtgenoot van het slachtoffer partijen uit elkaar te halen. Waarna arrestatie van de 3 dames volgde.
In de Franse politiek loopt het debat over een verbod op het dragen van gezichtsbedekkende kleding de laatste tijd hoog op. In parlement en regering vonden heftige debatten plaats over een wet die het dragen van de boerka verbiedt (150 euro boete) tussen voorstanders (rechts) en tegenstanders. 
Zo te zien, wordt dat debat inmiddels op straat voortgezet.

Bron(nen):   The Daily Telegraph  Libération