Stratego: Van Gaal versus Mourinho

Duitsland vecht op 2 fronten: de euro dient te worden gered, maar ook moet Bayern zaterdag de Champions League winnen door Inter Milan te verslaan. In beide gevallen is de uitdaging groot, verschil is dat het gevecht aan front 2 nog dit weekend zal worden beslist. 
De Duitse media gaan intussen helemaal los qua voetjebal. Gisteren had Welingelichte Kringen een ontmoeting met een Nederlandse hoogleraar die tientallen jaren met gezag het vak van de criminologie heeft beoefend aan een Nederlandse topuniversiteit. Hij arriveerde per trein uit Keulen, zijn huidige woonplaats, we gingen aan tafel in het Amsterdamse stationsrestaurant en het eerste wat hij uit zijn tas haalde was de kleurige sportbijlage van Bild Zeitung. 
De wetenschapper kwam gelijk terzake. Hij informeerde niet naar de toestand thuis en was evenmin nieuwsgierig naar de gezondheid van vrouw en kinderen, nee, hij nam onmiddellijk de inhoud van deze dikke sportbijlage door. Prachtige foto's! Achtergrondartikelen over Van Bommel! Kijk, zo passeerde Robben zijn tegenstanders! En wisten we al dat Ribéry niet meedeed? Het is treffend hoe een heel volk in de ban van de bal kan raken.
Ook de Frankfurter Allgemeine Zeitung gaat mee in de stroom. Normaal is geen wereldprobleem te groot voor de geleerde journalisten uit Frankfurt, maar ook daar is het nu hoogste tijd voor voetbal. 'Die Stunde der Strategen' heet het artikel - zie de link - waarin wordt beschreven hoe beide veldheren tegen elkaar ten strijde zullen trekken.

Bron(nen):   Frankfurter Allgemeine Zeitung