Losbandige vrouwen zaaien onrust in Saudi-Arabië

De religieuze politie in Saudi-Arabië moest helaas ingrijpen in de stad Damman waar vrouwen zich bijzonder losbandig gedroegen. 
Een en ander vond plaats in een coffeeshop en de eigenaar riep de steun in van de agenten, omdat jonge vrouwen zich uitdagend (westers) hadden gekleed en geen sluiers om hadden. Met hun voorkomen en hun gedrag werden andere bezoekers als het ware geprovoceerd. 
De politie heeft vervolgens de ouders van de meisjes gebeld en dringend verzocht of ze zich niet langer te buiten wilden gaan aan dit on-islamitische gedrag.
Volgens Breitbart komt het in Saoedische steden steeds vaker voor dat vrouwen zich laten inspireren door westerse meisjes en daarbij gekleed gaan in vale spijkerbroeken, op gympen lopen en kleurige t-shirts dragen. Soms ook doen ze kleurtjes in hun haar. 
Saoedische vrouwen worden geacht in het openbaar in het zwart gekleed te gaan en het hoofd goed te bedekken. In shopping malls en coffeeshops gaan ze zich echter steeds vaker te buiten aan trendy kledij met als gevolg: de politie moet ingrijpen.

Bron(nen):   Breitbart