Vrouwen kunnen niet tegen kritiek

Vrolijke column vandaag in The Sunday Times, geschreven door iemand die wordt aangeduid als David, 64 jaar, van beroep stressconsulent. Veiligheidshalve wordt zijn achternaam verzwegen.
Wat deze David te melden heeft? 
Het gaat over vrouwen. Zelf is hij gelukkig getrouwd (derde en wat hem betreft laatste huwelijk) en wat het koken betreft is in zijn verhouding alles prima geregeld: zijn vrouw kookt door de week, hij maakt er weekends een keukenfestijn van.
Soms is wat hij bereidde niet zo geweldig als de bedoeling was en dat zeggen ze dan ook tegen elkaar. Gewoon min of meer eerlijk. En wat ook voorkomt: een enkele keer heeft zij het zo druk gehad op het werk dat haar kookkunsten in het gedrang kwamen en dan komt het moment, samen aan een grote tafel, dat zij hem vraagt of het lekker is wat ze maakte. 
Nou heeft deze David de slechte gewoonte dat hij op zo'n moment niet gewoon gaat liegen en zegt: verrukkelijk. Nee, in plaats daarvan vraagt hij: wil je nog wat wijn? Waarop zij zegt: nee, verteld me eerlijk wat je vindt. 
U voelt het vervolg al komen: als je eerlijk tegen een vrouw zegt wat je van haar vindt, is de kans op oorlog groot. Want vrouwen kunnen niet tegen kritiek. En de man die niet snapt dat hij zijn vrouw steeds opnieuw dient te prijzen, is een slecht echtgenoot.

Bron(nen):   The Sunday Times