Daklozen bestelen echtpaar dat hen een maaltijd aanbood

Een goedwillend echtpaar in het Belgische Charleroi handelde in de geest van de kerstgedachte en nodigde een stel daklozen uit om op kerstavond bij hen te komen eten en de nacht door te brengen. Dat ging niet goed. Toen de feestmaaltijd was genuttigd dronken gasten en het paar nog een paar glazen.  Een van de twee daklozen diende het paar enkele slagen toe, om vervolgens met een gsm, een computer en 550 euro de benen te nemen. Dat meldt de politie van de Waalse stad. De slachtoffers hebben bij de politie van Charleroi een klacht ingediend.

6 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. Robin

  Vraag mij ineens af; als je het woord daklozen vervangt door b.v. homoseksueel, katholieken, islamieten of uitkeringsgerechtigden. Hongaren? Chinezen. Bulgaren. Marrokanen. Negers? Of wacht… joden. Zou dit artikel dan nog kunnen?

  • zo maar iemand

   ‘Een goedwillend echtpaar in het Belgische Charleroi handelde in de geest van de kerstgedachte en nodigde een stel katholieken uit om op kerstavond bij hen te komen eten en de nacht door te brengen.’…

   Dat slaat eigenlijk gewoon nergens op.

   (in antwoord op Robin)
   • Leo

    Jawel, dit slaat wel ergens op. Iedere dakloze heeft namelijk zijn eigen verhaal. Hier worden alle daklozen als groep over een kam geschoren. Toegegeven er zijn veel psychiatrische patiënten onder hen die aan het zwerven zijn geslagen. Maar het artikel kan verkeerd begrepen worden. Misschien toch wat naïef om ze uit te nodigen, daar deze mensen een hele verwrongen moraal kunnen hebben opgebouwd. En natuurlijk zitten niet alle katholieken geestelijken met hun handen aan kleine jongetjes. Dat zijn er echt maar heel weinig.

    (in antwoord op zo maar iemand)
    • Robin

     Yep. 🙂

     (in antwoord op Leo)
    • zo maar iemand

     Het verschil lijkt me dat dit echtpaar vanuit altruisme daklozen hadden uitgenodigd, juist omdat ze geen ‘dak’ hebben. Hebben ze een avondje wel eten en een dak voor de nacht. Dat is bij de rest een ander verhaal.

     (in antwoord op Leo)
   • KritischeMassa

    Nee inderdaad, wie nodigt nu uit vrije wil katholieken uit… hemellief…

    (in antwoord op zo maar iemand)

Reacties niet toegestaan