Peter R. de Vries: de nieuwe moord van Joran verbaast me niet


“Onderling hebben wij op de redactie de afgelopen jaren tijdens ons onderzoek naar Van der Sloot al vaak de vrees uitgesproken dat zijn naam op de een of andere manier wel een keer zal opduiken in verband met een misdrijf.Zeker nadat wij Joran in Thailand ook nog eens hadden betrapt op het opzetten van een handel in prostituees." Peter R De Vries joeg met succes op Joran na diens eerste verdwenen meisje. Hij zegt op zijn website: "We moeten natuurlijk wel even afwachten wat de de precieze feiten zijn, maar zoals ik het nu verneem, zijn er frappante overeenkomsten met de zaak van Natalee Holloway. Ook daar ging het om een jong meisje dat hij in het casino heeft ontmoet en spelen bewakingscamera’s een grote rol.
Aan de ene kant vind ik het ronduit schokkend wat er nu naar buiten komt, maar aan de andere kant ben ik niet heel erg verbaasd."
De buitenlandse media zijn ook druk met Joran. De Amerikaanse belangstelling voor Van der Sloot komt voort uit de zaak Natalee Holloway. De Amerikaanse tiener verdween op 30 mei 2005 op Aruba. Van der Sloot is nog steeds verdachte in die zaak.
CBS News laat de aanklager in de zaak-Holloway geschokt reageren op het nieuws dat Van der Sloot ook in Peru verdacht wordt van moord. De Miami Herald brengt het nieuws onder de kop ,,Verdachte Natalee Holloway gezocht om nieuwe dode''.

Ook de BBC houdt de zaak in de peiling. ,,Nederlander gezocht wegens dode in Lima'', meldt de Britse omroep.

In de Australische media duikt de zaak ook her en der op. De Sydney Morning Herald legt de nadruk op de data waarop de meisjes zijn verdwenen of vermoord. De zaak op Aruba was precies vijf jaar voor de zaak in Lima.

Bron(nen):   Peter R. de Vries  AD