Veel vraag naar vuurwerkvrije vakantieparken

Nederland verandert de laatste dag van het jaar in en oorlogsgebied en niet iedereen vindt dat leuk. In de opiniepeilingen tekent zich voor het eerst een meerderheid af die wil dat vuurwerk wordt verboden. Er zijn mensen die er voor kiezen om de jaarwisseling door te brengen in een vuurwerkvrije omgeving en daarvoor ook willen betalen. Het aantal hotels en vakantieparken dat een 'vuurwerkvrije' jaarwisseling aanbiedt, groeit gestaag, schrijft De Volkskrant. Zeker zestien bungalowparken en een handvol hotels bieden dit jaar een rustig Oud en Nieuw in landelijk gebied - zes jaar geleden was er nog maar één park met zo'n arrangement. Vooral hondenbezitters, ouderen en gezinnen met kleine kinderen maken er gebruik van, volgens de krant. In de parken zijn extra beveiligers aanwezig die in de gaten houden of er echt geen knallen klinken. 'Als iemand een rotje afsteekt, staat er binnen 30 seconden security voor de deur. Onze gasten lopen rond middernacht vaak even naar buiten om te luisteren hoe stil het hier is.' 'Op oudjaarsdag organiseren wij voor de hondenbezitters een hondenbuffet.' Op lange, lage tafels staan schalen met brokken, zodat het ook voor de honden een beetje feest is.

Bron(nen):   De Volkskrant      

2 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. Templein

  Gekker moet het niet worden. Duur betalen omdat de politici te labbekakkerig zijn om het vuurwerk door particulieren te verbieden. Straks krijgen we ook nog dure parken met bomen vol groengeschilderde zuurstoftankjes om voor hun klanten gezonde lucht aan te bieden.

  • Pietje_Precies

   Illegaal vuurwerk is al illegaal.Magniet magniet is zo’n vreemde reactie. Waarom verbieden? Men handhaaft nu al nauwelijks. Ik zou eerst eens op handhaven inzetten. De hele stad krioelt van de (relatief brave) jongetjes die met hun rugzak met rotjes op pad zijn. 100 euro boete pp gaan uitdelen en het wordt gauw stil op straat. Gewoon eerst eens handhaven en minder soft straffen zoals nu de politie ook vraagt van rechters, dan zijn we al een heel eind. En dan kunnen gewone mensen om 12 uur gewoon hun ding even doen.

   (in antwoord op Templein)

Reacties niet toegestaan