Alweer diefstal op WK: nu geld gejat uit kamers Griekse ploeg

Alweer nieuws over roof & diefstal, nog vóór er één bal getrapt is. Drie spelers van Griekenland moesten vandaag  vaststellen dat er geld verdwenen was uit hun hotelkamer.  De feiten deden zich voor in het Beverly Hills Hotel in Umhlanga Rocks nabij Durban, waar de Griekse nationale ploeg zijn verblijfplaats heeft.

Het is de derde keer in twee dagen dat het WK in Zuid-Afrika negatief in het nieuws komt op het vlak van criminaliteit. Verschillende buitenlandse journalisten die in Zuid-Afrika het WK voetbal coveren, zijn het slachtoffer geworden van een bende gewapende overvallers.

Portugese en Spaanse journalisten werden beroofd in hun hotel in Magaliesburg, niet ver van Johannesburg. "Een groep gewapende mannen kwam het hotel binnen. Ze trokken naar de kamers van de journalisten en stalen vooral professioneel materiaal zoals tv's, camera's, laptops en gsm's. Gelukkig raakte niemand gewond", zegt een getuige.

Ook vier Chinese journalisten zijn in Johannesburg overvallen. De journalisten kwamen net terug van een interview toen plots hun huurwagen werd aangevallen. Ze moesten hun geld en fototoestel afgeven maar raakten gelukkig niet gewond.

Bron(nen):   Het Laatste Nieuws