Dit zijn de trends van 2014

Samenleving
zaterdag, 04 januari 2014 om 8:02
welingelichtekringen header 1
Slashies
Een leuke baan vinden is lastig dus combineren mensen verschillende banen om zoveel mogelijk te kunnen doen wat ze willen. Ze zijn dan bijvoorbeeld communicatiemedewerker/kok of veel hipper: barbier/worstenmaker.
Stilte In 2014 bezinnen mensen in stilte. Alle elektronische apparaten gaan af en toe een paar dagen uit om echt tot rust te komen. Hopelijk gaat het ook lukken om de mobieltjes tijdens het eten in de zak te houden.
Slacktivism
Niets makkelijker dan een like op Facebook en een stuk goedkoper bovendien. In 2014 gaan mensen nog meer dan in 2013 goede doelen liken. Het blijkt dat mensen dan minder geneigd zijn om geld te storten, omdat ze vinden dat ze al genoeg hebben gedaan.
Het nieuwe stappen Uitgaan is niet langer een biertje drinken in je stamkroeg, er moet minstens ook een massage of een bubbelbad aan te pas komen. Of iets intellectueels met boeken of filosofie.
Superfoods
Werd je in 2013 al doodgegooid met niet te eten maar kennelijk noodzakelijke superfoods, dat wordt in 2014 alleen maar erger: wat je eet, is wie je bent. En toegegeven, het is best stoer als het je lukt om al die tarwegrassen, granaatappels en chiazaadjes te verorberen.
Online daten
Geen tijd voor aftastende e-mailtjes of een voorzichtige chat, in 2014 ga je direct op je doel af, bijvoorbeeld via de Facebook-app ‘Bangwithfriends’. Daarmee kun je een vluggertje afspreken met een van je vrienden. Via ‘Carrot dating’ regel je een date in ruil voor bijvoorbeeld een kop koffie.
Bron(nen): NOS