"Van der Sloot is emotioneel onvolwassen en voelt zich superieur tegenover vrouwen"

Joran van der Sloot is lichtgeraakt als het op frustraties aankomt en "heeft geen respect voor vrouwen", staat in een psychiatrisch rapport, dat CNN kon inkijken. Het gaat om het rapport dat de Peruaanse justitie heeft gemaakt ter informatie van de rechter. Van der Sloot, die verdacht wordt van de moord op een Peruaanse vrouw, "verdraagt het niet als iemand hem tegenspreekt", blijkt uit het onderzoek. "Hij ziet dat als een uitdaging; hij is emotioneel onvolwassen". Van der Sloots gedrag kan aldus ineens helemaal omslaan en hem zijn zelfbeheersing doen verliezen.
"Hij voelt zich tevens superieur tegenover de andere sekse. Hij heeft geen respect voor de vrouwenrol", beweert het document. "Hij vertoont trekken van een asociale persoonlijkheid en is onverschillig voor het welzijn van anderen." Maar ondanks dat alles stelt het rapport dat "van der Sloot geen psychopathologisch trauma laat zien, dat hem zou beletten om de realiteit waar te nemen en te evalueren". Dat neigt dus naar "toerekeningsvatbaarheid", al is dat nog heel erg voorbarig.
Volgens uittreksels uit zijn aanvankelijke bekentenis zou van der Sloot de Peruaanse Stephany Flores een elleboogstoot in het gezicht gegeven hebben, alvorens haar te wurgen en te verstikken met zijn shirt. CNN kon delen van de verklaring inkijken: "Er was overal bloed. Wat moest ik toen doen? Ik had bloed op mijn hemd. Er was ook bloed op het bed, dus deed ik mijn hemd uit en propte het in haar gezicht. Ik drukte hard, tot ik Stephany vermoordde." Het rapport zegt: "He presents traits of an anti-social personality" and is "indifferent towards others' well being."

Bron(nen):   HLN  CNN