Verboden voor lelijke mensen: nieuwe eugenetica

Wil je graag een mooie baby? Dan kun je terecht bij de nieuwe online sperma- en eicelbank van BeautifulPeople.com, een ¬dating service voor knappe mensen.
De datingsite, met het hoofdkantoor in Kopenhagen, heeft als doel paren met een kinderwens in contact te brengen met knappe en intelligente sperma- en eiceldonoren. BeautifulPeople.com noemt zichzelf ‘de datingsite met een strikt verbod op lelijke mensen’. Aspirant donoren moeten door de andere leden van de site gezien worden als ‘een schoonheid’.
Er schijnt veel vraag te zijn naar nageslacht dat lijkt op Brad Pitt, George Clooney of Angelina Jolie.
De site maakt nog geen winst, maar claimt sinds 2002 al 600.000 leden te hebben in 190 landen. De organisatie zegt dat al 600 mooie baby’s via bemiddeling van de site ter wereld zijn gekomen.
Het Reformatorisch Dagblad ziet het als een gevaarlijke eugenetische tendens. Zal dit leiden tot een wereldwijde trend om via internet op zoek te gaan naar sperma- of eiceldonoren? Over de geestelijke gezondheid of overdraagbare aandoeningen van de donoren wordt met geen woord gerept op de site. Evenmin staat vast dat een mooie donor een garantie is voor mooi nageslacht

Bron(nen):   Reformatorisch Dagblad