Lance Armstrong gaat nog vaker van zijn fiets vallen

Het is verleidelijk parallellen te zien tussen de sportieve neergang van Lance Armstrong en de verdenkingen die zich tegen hem opstapelen als dopinggebruiker.
Interessant hoe de Frankfurter Allgemeine Zeitung nader belicht hoe de rechtsgang tegen de wielrenner vorm krijgt. Zoiets gaat in de VS doorgaans erg langzaam, aldus de krant uit Duitsland, maar wel heel secuur. Met de kans dat de grootste Amerikaanse sportheld van zijn voetstuk wordt geslagen. 
Allereerst zijn daar de massieve beschuldigingen van Floyd Landis, uitgestoten uit de wielerkaravaan, en daarna te voorschijn gekomen met wel erg gedetailleerde verhalen over hoe Armstrong en zijn maten (waaronder destijds Landis) van bloeddoping werden voorzien. 
Kijk niet vreemd op, zo schrijft de FAZ, als alle andere ploeggenoten die destijds van het Armstrong-team deel uitmaakten, door justitie zullen worden verhoord.  Vanuit de Tour kwam het bericht dat George Hincapie, wielerveteraan die nu voor BCM rijdt maar jarenlang de belangen van de Boss diende, al is benaderd voor nadere verklaringen.
Als de verdenkingen tegen Armstrong deels bewaarheid worden, gaat hij een zware tijd tegemoet. Er zullen miljoenenclaims volgen van sponsors en zakenpartners die eerder zaken met hem deden, en ook strafrechtelijke sancties zijn denkbaar.
Wie het stuk in de FAZ leest, begrijpt opeens goed dat Armstrong zijn stuur minder vast in handen heeft dan andere jaren en het feit dat hij al enkele malen ten val kwam in deze Tour, is alleszins begrijpelijk.

 

Bron(nen):   Frankfurter Allgemeine Zeitung