Lance Armstrong, volgende etappe

Gisteren vroegen we ons hier af of Lance Armstrong zijn stuur nog wel recht kan houden in de Tour de France (2de link) en die vraag is opnieuw actueel. Want vandaag lezen we in The New York Times dat nu ook drievoudig Tourwinnaar Greg LeMond door Amerikaanse rechters is gevraagd te getuigen in de (doping)zaak tegen Armstrong.
'Hier hebben we 10 jaar op zitten wachten,' aldus Kathy LeMond, de vrouw van Greg. Het was een publiek geheim dat LeMond geen enkel geloof hechtte aan de verklaringen van Armstong dat hij altijd 'op natuur' zijn wielerkoersen reed. Blijkbaar was LeMond onafhankelijk genoeg en mentaal ook voldoende evenwichtig om zich op z'n eentje te verzetten tegen de zwijgcultus die rond het wielrennen hangt. 
LeMond is gevraagd alles wat hij weet en wat hij aan documenten heeft van de 4 ploegen waarvoor Armstrong in dienst was en is - US Postal, Discovery, Astana en Radio Shack - te overhandigen en afgaande op de gretige reactie van mevrouw LeMond is dat een heleboel. Behalve Armstrongs wielerploegen gaat justitie ook zijn gehele zakelijke imperium doorploegen en alles wijst op een grondigheid die doet vermoeden dat de onderzoekers menen beet te hebben.
De derde link brengt u bij het grote Floyd Landis-interview dat vermoedelijk de laatste twijfel heeft weggenomen omtrent de vraag of Armstrong de waarheid sprak over zijn (niet-)dopinggebruik.
Armstrong startte vanochtend als 32-ste in de Tour en waar wij nu zo nieuwsgierig naar zijn: vanmiddag is de Tour weer urenlang op de Nederlandse televisie - bij de staatsomroep nog wel - en kunt u ons misschien zeggen of deze kwestie daarbij ook uitvoerig aan de orde komt? Of is het gewoon weer het bekende verslag van heuveltje-op-heuveltje-af?
Zelf zijn we ver van huis en daarom horen we hieronder graag van onze trouwe lezers hoe de NOS zich ook weer door deze tegenslag weet heen te slaan.

Bron(nen):   The New York Times  Welingelichte Kringen  Landis